Match: IFK Skoghall - Västanviks AIF 1-0 (1-0)
Assisterande domare: John Welén och Hamid Zahedi

Startelvan: Martin, Per, Christoffer, Sebastian, Edvin, Alexander, Nasser, Colin, Johan, Mattias och Rasmus.
Avbytare: Oskar H, Oskar S, Philip, Anton och Abubakarr.

1-0 Amir P (10)

En frustrerande förlust idag, hade vi haft en normal utdelning på alla våra chanser så hade vi vunnit med ett par mål.

Vi gjorde några ändringar i startelvan, Martin, Edvin, Alexander och Johan kom in i laget. Vi har första halvchansen i matchen i den 3:e minuten när Per slog in ett inlägg som Mattias är nära att få kalufsen på bollen och hinna före målvakten men målisen fångade in bollen i famnen. Just på våran högerflank fanns det en hel del yta som vi försökte utnyttja.

I den 10:e minuten är vi inte riktigt med och hemmalaget tog ledningen med 1-0, målvakten slog en inspark en lagkamrat nickade tillbaka till en försvarare som slog en längre boll som en mittfältare klackar till yttern som drev bollen några meter innan han slog ett inlägg och Amir kan avsluta i mål. Lite för enkelt!

Kommande tio minuterna är vi inte riktigt där och faller in i deras spel och slår längre bollar på chans istället för att följa matchplanen. Vi sätter även varandra i svåra lägen i försvaret. Hemmalaget får en del hörnor och det kändes små farligt.

I den 16:e minuten kom vi i en bra anfall där Mattias slog ett bra inlägg som Colin hinner få fram foten men orkade inte styra den mot målet. Fem minuter senare har vi ännu en bra anfall denna gång på högerkanten där Colin slog ett bra inlägg som nickades ut till Rasmus som fick se sitt avslut täckas ut till hörna.

I den 27:e minuten är vi så nära kvitteringen, Kigge hittade Rasmus vid halvmånen som passade till Colin som slog in ett inlägg som Johan nickar förbi målvakten men en sista försvarare hinner rensa vid mållinjen. Nu kändes det som att vi kommit igång och det är då hemmalaget började ta till alla medel för att få avbrott i matchen, spelare låg nere och bad om läkarvård efter dom flesta duellerna. Förvisso tvingades dom till två byten men det kan diskuteras om spelare som låg knappa metern från linjen verkligen behövde 2-3 minuters vård?

I den 34:e minuten är Skoghall nära 2-0 men Martin räddade oss. Två minuter senare har vi en straffsituation när Rasmus får en knuff i ryggen när han ska skjuta, men domaren valde att låta spelet fortsätta. I den 41:a minuten får vi ännu en bra chans, återigen är det Mattias som slog en bra inlägg som Johan nickade utanför. I den 45+2:a minuten ställer vi till det ordentligt för oss själva och domaren blåste för straff trots att förseelsen skede klart utanför straffområdet som tur var så gick den assisterande domaren in och rättade domaren. På den 4:e tilläggsminuten har vi straffsituation nummer två på Rasmus som löper ikapp en motståndare och kommer in mellan backen och bollen och väl inne i straffområdet blev han fälld innan motståndaren rensade bort bollen, men det är omöjligt att få en straff med oss!

Helt makalöst att vi gick in till halvtidsvillan i en 1-0 underläge! I halvtid var det tillfälle att rätta till några aspekter men mestadels att peppa killarna. I 2:a halvleken skulle vi nu ha medvind istället för motvind som under den 1:a halvleken. Vi gjorde fyra byten in kom Oskar S (Edvin), Philip (Alexander), Anton (Mattias) och Abubakarr (Johan).

Det skulle bli spel mot ett mål då hemmalaget valde att backa hem och försvara sin 1-0 ledning, man fortsatte att se till att det blev en massa avbrott och varje gång bollen var död så kunde det ta en minut för att sätta igång spelet, detta med domarens tillåtelse i alla fall första 25 minuterna, det var först runt den 70:e minuten som han påpekade för hemmalaget att sätta igång spelet snabbare. Detta tar inte på något sätt vår egen skuld i dagens förlust, för trots detta så fortsatte vi att skapa mängder av chanser för att kunna vinna matchen komfortabelt!

Tämligen direkt i början av andra halvleken så nickade Anton i bra läge över. Nästa läge skapade Oskar S, han fick bollen gick inåt och avlossade ett skott som målvakten tippade till hörna. Rasmus blev frispelad av Abubakarr och kom tämligen fri men tog ett tidigt avslut (ev pga att han kände att han var på väg att tappa bollen?) som tyvärr blev tämligen lös. Mål i en av dessa lägen och känslan var att dom inte skulle mäkta med resten av matchen.

Vi spelade som vi ska göra, tålamod, bollen längs grässet, rörelse och pressade ner dom längre och längre ner i målvaktens knä. I den 73:e minuten kom Anton fram på sin vänsterkant och slog in ett lågt inlägg till Colin som fick se sitt avslut gå utanför. Minuten senare testade Abubakarr med ett långskott som målvakten räddade utan problem.

Inför sista kvarten kom Johan tillbaka in i matchen när Colin gick ut. Kort därefter gick vi ner på en trebackslinje ut gick en slutkörd Kigge och Mattias kom in igen. I den 83:e minuten så har vi ännu en bra anfall men avslutet gick högt högt över. Minuten efter får Anton skottläge med fel fot men målvakten räddade. I den 86:e minuten har vi straffsituationen 3 när Johan blev nerknuffad utan att domaren blåste.

I den 91:a minuten skulle Rasmus i bra läge men i obalans få för mycket fot under bollen och bollen gick över. Vi skulle hinna med straffsituation nummer 4 och den mest solklara när Abubakarr lyfter in ett inlägg till Rasmus som blev nersparkad när försvararen försökte rensa, men det är totalt omöjligt att en gulklädd ska få en straff med sig i år! Domaren blåste av matchen kort därefter!

Det ska sägas att vi inte förlorade idag på grund av dom uteblivna straffarna, vi har en sån dag då vi hade säkert bränt straffen/straffarna. Vi förlorade på grund av en oförmåga att sätta våra chanser, hade vi haft en normal utdelning så hade vi ändå vunnit komfortabelt!